pátek 13. listopadu 2015

EET - petr.fiala@ods.cz

Přišel mi z naší hlavní kanceláře (ODS) mail, ať se vyjádřím k EET. Díky, Petře, že s námi komunikuješ ... potřebujeme to a je to to nejdůležitější. O odpověď se rád podělím.

Dobré dopoledne milá kanceláři, vážený pane profesore, milý Petře,

EET ? nejde vůbec o náklady podnikatelů, myslím, že v tom se všichni mýlíme a naše kampaň v tomto je poněkud chybná. Co je na tom nejpalčivější je, že se jedná o zcela bezprecedentní útok na svobodu. Už si zvykáme na to, že nás Andrej špehuje ... a i to je problém ... zvykáme si, že je to normální   ... (viz. konec vašeho mailu ... Pokud se obáváte, že by Vám veřejné vystupování proti zavedení EET mohlo zkomplikovat život, ujišťuji Vás, že všechny názory, připomínky, zkušenosti i osobní příběhy budou prezentovány zcela anonymně bez uvádění jmen či údajů, které by mohly sloužit k identifikaci konkrétních osob). 

Bohužel v naší argumentaci hledáme nějaké zástupné argumenty stran nákladů podnikatelů, ale to hlavní nám uniká. Vláda nám podnikatelům dává povinnost být buď online nebo do pár dnů pořád napíchnutí na nějaký systém (Orwell, 1984 ... jak to ten borec mohl vědět už v roce 1949 ?). A přitom jde o koruny. Když pingl v hospodě nevykáže tržbu za jeden den, tak je to bratru 10 tis., náklady má 8, daň 380 Kč ... uvážíme-li desettisíc pinglů, kteří (jak říká Andrej "kradnú") ... je daňové manko 3 800 000,- Kč .... co to je třeba proti nákladům, které dostávají neziskovky na řešení "migrační krize", která se k nám navíc ještě vlastně nedostala :)
Prostě je to vopičárna a svázání rukou podnikatelům. Populistická vopičárna, která nic do státní kasy nepřinese a jenom podnikatele připíchne nějakou online šňůrou na státní aparát. A to je ten největší problém - tedy EET jako útok na svobodu, nikoli nové náklady a administrativa pro podnikatele. Prachy si vyděláš, ale svobodu ne.

Mějte se krásně, pište básně, a vězte, že tady na Vysočině jsem v tom s Vámi a držím nám palec.

Pokud mohu jakkoli přispět k Vašim centrálním aktivitám, dejte vědět, rád jakkoli pomůžu.

Kuba John, Třebíč
(předseda MS, místopředseda OS a člen RR Vysočina)

P.S.: dávám tento dopis i na svůj blog ... http://kubajohn.blogspot.cz/   ... věřím, že ještě se může říkat, co si lidi myslí :/

Žádné komentáře:

Okomentovat